Van az átlagember garázsa, ami mindennel tele van pakolva, ami már a házba nem fér, de tető alá kell vinni. A fűnyírótól kezdve itt tartjuk a bringákat, rotációs kapát, üzemanyagos kannákat, kerti szerszámokat, téli vagy nyári abroncsainkat és egy szekrény vagy polc is dukál, ami tele van olyan szerszámokkal aminek a felét soha nem használjuk. A padló pedig különböző, kétes eredetű foltoktól pettyezett, az autónknak annyi hely van benne, hogy éppen ki tudjuk nyitni az ajtót, hogy kipréseljünk magunkat rajta. Akinek ismerős a helyzet, az egy határozott fejbiccentéssel jelezze. 
Azonban vannak szép számmal átlagon felüli emberek, akiknek az autói sokkal többet érnek mint az átlagemberek háza, így simán megtehetik, hogy egy fedél alatt laknak szeretett járgányukkal patika-tisztaságban, sőt ha úgy tartja kedvük, akkor esténként az autó mellett hajtják álomra a fejüket vagy nézik hajnalig a tévét. Nézzünk néhányat ezek közül. 
Ferrari 512 BBi
A Los Angelesben élő Holger Schuberth építész, már díjat is nyert a Ferrarija számára épített nappali-garázs kombinációjával. Schuberth arra számít, hogy az elektromos autók elterjedésével egyre népszerűbbé válik az a megoldás, hogy az emberek a saját lakásukban parkolnak majd. Gondoljunk csak bele, mennyivel egyszerűbb így kipakolni a bevásárlásnál telepakolt csomagtartót.
Az 5 literes, V12-es, 340 lóerős motorral hajtott 1981-es Ferrari kiváltságos szerepet élvez az építész életében, de a szakember nem titkolja, hogy egy elektromos autót is szeretne beszerezni, hiszen a házát már el is látta 49 napelemmel. 
Szingapúri luxusapartman, autóknak is. 
A luxuslakásoknak otthont adó Hamilton Scott házának legújabb fejlesztése egy lift, amely ujjlenyomattal és egyéb biometriai adatokkal azonosítja a tulajdonost, annak autóját pedig egészen a lakásig szállítja a 30 emeletes építményben. Az igen impozáns garázsok mellett a lakásokban található még edzőterem és úszómedence! is. A lakások ára 20 millió dollár (4,3 milliárd forint) környékén mozog.
Ferrari 355 a házban

A 30 éves brit Jon Ryder is úgy mutatja ki autója iránti imádatát, hogy beköltöztette a házába. A helyiség a nappali és a garázs összenyitásával keletkezett, a garázsajtó pedig egy függönnyel lett elrejtve, amin keresztül könnyedén ki lehet állni a Ferrarival. A berendezésre nem sokat költött, azok zömmel még az előző lakásból valók, így összesen 900 fontból (317 ezer forintból) megvolt az átalakítás, bár a felesége így is folyamatosan emlékeztette arra, hogy ez azért mégiscsak egy garázs! Ennek ellenére most már a kedvese is elismeri, hogy nagyon szép és kényelmes nappalit sikerült alkotnia férjének.
Álomgarázs álomautóknak 3
Álomgarázs álomautóknak 4
Garázsvarázs a padlóból
Ezzel a padlóba épített ügyes szerkezettel a tulajdonos bármikor a nappaliba varázsolhatja aktuális kedvencét, hogy egy percet se kelljen nélküle töltenie. A szobát éppen a garázs fölé tervezték, így a lift könnyedén felhúzza az autókat a “mélyből”. A tulajdonosnak összesen 9 klasszikus sportautó áll a garázsában, így van miből válogatnia, ha kedve támad elmenni egy körre. 
Álomgarázs álomautóknak 5
Álomgarázs álomautóknak 6