A filmipar legalább olyan gyorsan fejlődik, mint az autóipar. Manapság már tényleg csak a képzelet szab határt a rendezőknek és akármit a filmvászonra varázsolhatnak, nekünk pedig annyi a dolgunk, hogy ne faljuk túl mohón a kukoricát, nehogy félre nyeljük egy monumentális jelent közben. A brutálisan lassított felvételek pedig, ma már az egyszerű, mégis látványos megoldások közzé tartoznak. 
Autókat tönkretenni csúnya dolog, de valahogy mégis megbocsáthatóbb, humánusabb módszer így végezni egy négykerekűvel, mint mondjuk baltával szétverni.
Egy filmezéssel foglalkozó csapat, a Slo Mo Guys is hasonló véleményen volt, mikor a levegőbe repítették a Chevrolet Cavalier-t. A felvételhez egy Phantom Flex kamerát használtak, ami 2500 képet készít másodpercenként, ez nagyjából ezerszeres lassításnak számít a tv-ben sugárzott adáshoz képest.
Az ötletet a srácok a 2 kaliber című filmből vették, amiben a főszereplő Denzel Washington ugyanígy robbant fel egy 1964-es Chevrolet Impalát, Mark Wahlberg-el az oldalán. A filmet már vetítik a magyar mozikban.