Nagy divat mostanában, hogy különböző ötvözetekkel vagy más anyagokkal vonják be az egyébként sem olcsó autókat: króm, bársony, arany, drágakő. Azonban volt egy ember, aki már az ötvenes években rájött, hogy bizony úgy tudja a legnagyobb feltűnést kelteni, ha 24 karátos, ragyogó aranyba borítja autóját. A járgányból csak Gorcsev Iván hiányzik, mintha egy az egyben Rejtő Jenő közkedvelt regényéből gurult volna ki.
Kalapács alatt a 24 karátos autó 1
Kalapács alatt a 24 karátos autó 13
Akiről szó van, az a hazánkban kevesek által ismert, amerikai Valentino Liberace zongorista showman, és az ő 1931-es Cadillac 355 kabriója. Liberace az 1950-es évek közepén volt a legnépszerűbb, amikor Amerikából egy gombostű se juthatott el hozzánk, hát még a tévéműsorok. Viszont a hír, hogy most árverésre bocsátják a legendás, feltűnő járgányát bejárta az internetet. 

Kalapács alatt a 24 karátos autó 14
A 85 000 fontos (30 millió forintos) kikiáltási áron árverésre kerülő kocsi 23,75 karátos arannyal van bevonva, a dísztárcsákat díszítő drágaköveken és az ezüstből készült kilincseken kívül külön figyelmet érdemelnek az autó lámpái is, amelyek a kormánnyal együtt fordulnak jobbra és balra. A leírás szerint az autó megkímélt állapotban várja új tulajdonosát, az eredeti 5,7 literes, V8-as motorral és remek fehér bőrkárpittal. A közelmúltban egy komolyabb felújításon is átesett. Egy dolog viszont hiányzik az autóból, az pedig a rubin sebváltógomb, amit azóta fára cseréltek ki. 

Kalapács alatt a 24 karátos autó 15
Valentino Liberace életéről nemrég készített filmet az HBO, Michael Douglas főszereplésével. A Túl a csillogáson (Behind the Candelabra) című filmet most vetítik a hazai mozik.