Rengeteg extrém sport van, amiben lélegzetelállító trükköket mutatnak be a sportolók bringával, gördeszkával, motorral, autóval vagy akármilyen eszközzel ami mozog és elbírja egy ember súlyát. Azonban most egy különösen örült módját mutatjuk be a freestyle technikának.
Ezekhez a trükkökhöz több éves tapasztalat szükséges, nem elég egy gyorsan elvégzett OKJ-s targoncavezetői tanfolyam. A Bobcatek általában nem erre vannak kitalálva, hanem földmunkára, de a gépkezelők igen látványos módot találtak az unalmasabb napok elűzésére. 
Azért nem minden papsajt….
Egyébként a vállalt aki ezekért a kis gépekért felelős, már 1947 óta készít kisméretű haszonjárműveket. 1960-ban bemutatták az M400-as kompakt rakodót és 1962-ben már a Bobcat márkanevet használták, a 440-es modell megjelenésével. Les Melroe és a reklámügynök Lynn Bickett állandósították a Bobcat márkanevet, ráadásul egy hosszú utazás alkalmával kitaláltak egy új szlogent: “erős, gyors és mozgékony”. A Melroe vállalatot 1969-ben megvásárolta a Clark Equipment Company, majd 1995-ben az Ingersoll-Rand. Jelenleg a Doosan birtokolja a Clark Equipment Company-t, ami a Bobcatet működteti. Mostanra a Bobcat világszerte bejegyzett márkanév. 
forrás: wiki