Sosem voltam motoros alkat. Ennek ellenére nem fújok a két keréken közlekedőkre, nem állítom, hogy mind életveszélyes ámokfutó. De azért akárcsak az autósok között, náluk is akad idióta gazdagon. Az elmúlt időben több videó is felkerült a netre, amiben ilyen, finoman fogalmazva kevésbé felkészült motorosok mutatják meg, hogyan ne csináljuk. Ezeket szedtük csokorba.

1. Pózolásból lett horzsolás – Első példavideónkban a hiúság ad kemény leckét, az izzadtan gyöngyöző izmokra büszke főszereplő némi mutatvánnyal örvendeztetné meg a közönséget, de kicsúszik alóla a vas. A tanulság nyilvánvaló, aki motorra ül, még egy ilyen felvonulás erejéig is, jobb ha visel némi védőruházatot, a bőrt szakító apró kavics nem kellemes élmény.


2. Elbambult, rajtavesztett – Aki motorra ül, annak duplán kell figyelni. Triviális, hogy ezerszer komolyabb veszélyben van a közúton, mint autós társai, ezért a kritikus helyzetben hozott rossz döntés könnyen törött csontokat eredményez. A felvételen jól látszik, hogy az út közepén tébláboló kocsit lenne hely és idő kikerülni, de emberünk nem állt a helyzet magaslatán, és inkább csont nélkül belehajtott a Camaro hátuljába. Szerencséje volt, horzsolásokkal megúszta.


3. Bosszúállásból lett gigantikus bukta – Elhagytuk a piskóta kategóriát, ez egy olyan eset, amitől könnyen kinyílik a bicska a zsebben. A belső sávban folyamatosan haladó autóst jobbról előzi egy motoros. Ezzel tulajdonképpen nincs akkora gond, viszont emberünk minden áron leckét akar adni az önkényes sávfoglalónak, és befékez az erőfölényben lévő kocsi előtt! Full kretén módja ez a bosszúállásnak, és  ráadásul fényévekkel rosszabb lett a történet vége, mintha csak húz egy kövéret, és eltűnik a távolban.