A repülőrajtos, közúti gyorsulási versenyek ezernyi ponton sértik a felelősségteljes közlekedéssel kapcsolatos társadalmi szabályokat, hogy a kreszről ne is beszéljünk.

Az alábbi videó mégis érdekes számunkra, legalábbis autótechnikai szempontból. A párbaj egyik résztvevője, a Late Model Racecraft által tuningolt Chevrolet Corvette ugyanis 1700 lóerős – igen, jól írtuk, nem 710, és nem is 1070. Pontos gyorsulási adatok nem állnak rendelkezésre, de ha fogadni kellene rá, azt mondanánk, rendszámmal rendelkező autók között nemigen talál legyőzőre a szteroid-hajtású sportkocsi.

Nos, lássuk…

Megdöbbentő, igaz? A Lamborghini gyakorlatilag állva hagyja a felmérhetetlenül erős Corvette-et, pedig az Undergrount TT Gallardo papíron csupán 1500 lóerős. Hát igen, az a fránya fizika: bármilyen széles, ekkora teljesítmény átviteléhez már egész egyszerűen kevés két abroncs, a Lamborghini összkerék-hajtása felbecsülhetetlen értéket képvisel.

A két autó közötti különbség szemmel látható, földöntúli teljesítményük azonban igazán kívülről értékelhető – vagy mondjuk így, a pilóták szárazföldi rakétáik fedélzetén talán fel sem tudják mérni, milyen hallatlanul felelőtlen a viselkedésük.

Ennyire:

Forrás: GTSpirit.com / TRC