Ősi mesterfogás szép autókat bombanőkkel köríteni. A Lexus körbedriftelt egy szépséget az LF-A-val, a német konkurensnek a Karlie Kloss szupermodellel forgatott szerelmi történet után újabb ötlete támadt. Egy langyi kreatív nem honorálná nívódíjjal, de a Mercedes-Benz láthatóan nem spórolt, amikor a bevált recepthez nyúlt. Kate Uptont kérték fel szereplésre a CLA reklámfilmjében, a fehérneműmodellel készült film előzetesét eddig 5,7 millióan látták.

Fiúk, ez a brief: mossátok a verdát, megjön a csaj, arra gondoltok és kész. Menni fog?

Fiúk, ez a brief: mossátok a verdát, megjön a csaj, arra gondoltok és kész. Menni fog?

Ugródeszkák: Sports Illustrated és dougie dance

Upton 20 éves, a tengerparti Floridában nőtt fel. Szülőhelyén, a cúgos Michigan-államban aligha kapott volna rá a fürdőrucis pózolásra, mert oda a jégtől letarolt síkságon dől be a zima Kanada felől. Kevés botlással hozza a szexi szőke cicust, persze ettől még lehet


belül atomfizikus.

Upton és a CLA

A világhírt a Sports Illustrated magazin fotósorozata hozta meg számára, akárcsak Tyra Banksnek. Upton 2011-ben egy volt a modellek közül, majd a 2012-es kiadásban ő lett a címlaplány. A tavalyi felvételek Ausztráliában készültek, szokás szerint nagypályás felállásban. A stáb helikopterekkel mozgott, így magányos homokzátonyokon is dolgozni tudott.

Upton tavaly már a Sports Illustrated fürdőruhás számának címlapján volt

Upton tavaly már a Sports Illustrated fürdőruhás számának címlapján volt

A CLA reklámfilmjében nem csillantotta meg vírusvideóként szétspriccelő tánctudását. Feladata arra korlátozódik, hogy a kocsit csutakoló srácokat bűvkörébe vonja, majd az egyiknek odaszól, hogy kihagytál egy pöttyöt. A reklámot február 3-án sugározzák majd a Super Bowl, az amerikaifoci-döntő egyik szünetében.

Az említett táncjelenet

Méretében A4, árában a C alatt

Szerencsére az autóban több ötlet van, mint a reklámfilmben. A Kecskeméten készülő CLA méretében az Audi A4-hez, a 3-as BMW-hez és persze a C-osztályhoz van közel, árban viszont jelentős távolságot tart a jövőre leváltandó C-osztálytól, amelyről egyébként a februári Autó Magazinban olvashattok részletesen.

Amerikában a szupermodell népszerűsíti a Kecskeméten gyártott CLA-t

Amerikában a szupermodell népszerűsíti a Kecskeméten gyártott CLA-t

A CLA árát még nem tudjuk, de a kupészerű négyajtóst a Mercedes várhatóan az A4 árszintjén kínálja majd. Ha feltételezésünk igaznak bizonyul, érezhetően kevesebbe kerülhet majd a C-nél. (Jelenleg A4-es Audit 7,9, C-osztályú Mercedest 9,1 millió forinttól kapni listaáron.)

0,23. Vagy 0,22

A Kecskeméten gyártott szedánban a 0,23-as alaktényező a legnagyobb szám. Ezzel a szériaautók között világelső, pláne az ültetett sportfutóművű BlueEfficiency, amely 0,22-es értékkel büszkélkedhet.

A CLA motorkínálata az A-osztályt követi, amellyel közös padlólemezre épül. 1,6-os turbómotorjai 122 illetve 156 lóerősek, a legerősebb benzines a CLA 250-ben 211 lóerős. Ez a modell 250-et megy és 6,7s alatt gyorsul százra. Kezdetben egyetlen dízelmotor lesz, a 170 lóerős 220 CDI. Később 350 lóerőre taksált AMG 45 is lesz belőle, állandó összkerékhajtással.

Akit viszont jobban foglalkoztatnak Kate Upton – állítólag zacskóstejjel tuningolt – domborulatai, munkásságának nagy pillanataiból itt láthat ízelítőt.