Garantáltan mindenki látott már erről a vasról képet. Már az Internet előtti időkben terjedt a házilag kiírt vicces képeket, videókat tartalmazó CD válogatásokon.

Annyira sokkoló, hogy nem is kívántunk mást. Egy kép elég volt, tények és körítés nélkül. Most viszont bepótoljuk a hiányt!

Ha ez éjjel ránk villant, garantáltan árokba fordulunk

Ha ez éjjel ránk villant, garantáltan árokba fordulunk

A színtiszta roncstelepi alapanyagokból építkező Finnjet elnevezésű guruló szörny egy 72 éves finn származású úr lázálma. Antti Rakho az Egyesült Államokba költözve váltotta valóra horrorszerű vágyait, és épített egybe két Mercedes 300 TD-t. Itt persze nem állt meg, a díszítéssel és kiegészítőkkel együtt 3,75 tonnát nyomó monstrumra még negyven különböző márkájú autó alkatrészeit aggatta.
A részletek lenyűgözően furák

A részletek lenyűgözően furák

86 lámpa, 36 tükör, tévék, hűtők, miniatűr konyha mikrohullámú sütővel, és szauna szolgálja az utasokat. Nem éppen szokványos extralista.

Mai állapotát 12 év alatt érte el, és ami a legmeglepőbb, a romos műalkotás közlekedhet az Egyesült Államok útjain. Az eredeti dízelmotort két gázturbina segíti a megfelelő energiamennyiség előállításában, három generátor, és komoly méretű akkumulátorcsomaggal kiegészítve.

Egy tankból jobb a kilátás

Egy tankból jobb a kilátás

Ha szeretnénk élőben is látni a finn álommercijét, akkor Houstonba kell utaznunk, a helyi művészautók parádéjára. A pletykák szerint a show lecsengése után eladó lesz a Finnjet, árról még nemigen tudni, de az, hogy szállításakor egymillió dollárra biztosították, az sok mindent elárul.