Új-Zéland nyugodt hely. A táj gyönyörű, ember alig, az életszínvonal magas. Nem érzi magát senki kutyául, kivéve a kitagadott, út szélén hagyott ebeket. Igaz, sorsuk mégsem olyan vészes, szűk betonkennelek, örök álmot hozó injekciók helyett új trükköket tanulnak, míg a menhelyen sínylődnek.

Mivel a pacsizás és a vezényszavas hempergés túl elterjedt, olyan cirkuszi trükköt találtak ki az auckland-i menhelyen aminek csodájára jár a világ. Megtanítottak autót vezetni három kitagadott házi kedvencet.


Nyilvánvalóan nem Schumacher verő németjuhászokat hoztak létre titkos laborban. A három kiválasztott hosszú, hetekig tartó kiképzést kap, hogy elsajátítsák az autóvezetéshez szükséges legfontosabb mozdulatokat. Maguk indítják, rakják sebességbe az autót, majd utasítás szerint fékeznek, adnak gázt, kormányoznak.

Ehhez egy átalakított autóra volt szükség, amit a MINI szolgáltatott. A kezelőszervek és a vezetőülés ebbarát átalakítást kaptak, így mancsokkal is könnyen kezelhetővé vált a kocsi. 


Időpocsékolás? Őrült ötlet? Egyik sem, egyszerűen kitűnő marketing. Mára a világ szinte összes könnyed esti hírekre vadászó médiája lecsapott a hírre. A koncentráló, okos tekintetű kutyusok meghódították a netet, és autóvezetési tudományukkal felhívják magukra a figyelmet. Megmutatják, hogy menhelyről kutyát örökbe fogadni menő, hiszen ilyen tehetségek is sóvárognak új gazda után a telepeken. A nagy megmérettetés jövőhéten várható, az ebek élő tévéadásban mutatják majd be autóvezetési tudományukat.