Mindig komoly lecke az orosz fedélzeti kamerás videók megfejtése. Egyik helyzet kacifántosabb, mint a másik, és mind messze-messze túl van az általunk elképzelni mert kereteken. A temérdek átnyálazott videó olyan közlekedési morált sejtet a kontinensnyi országban, amire csak egy jelző illik: Totális káosz.

Nyilván hatalmas merítésből kerülnek fel a netre az esetek, de maga a kamerák léte erősíti a káosz sztereotípiát. Ahol két autós, esetleg a rendőrség segítségét kérve rendezni tud baleseti helyzetet, ott nincs szükség minden autóban állandó videórögzítésre. Viszont Oroszország nem ilyen hely.

A kamerák tehát ezerszám forognak, és néha sokkoló eseménysort rögzítenek. Esetünkben egy olyan gázolást, amire nem tudunk helytálló magyarázatot találni. Adott egy zebrán elheverő (már ez a jelenet is több mint fura) gyalogos, akire rá se hederít a vele haladó birkanyáj, majd egy vele szemben álló autós, aki, a szabad jelzést látva áthajt az aszfalton fekvő járókelőn.

Figyelem! A videó az általánosan szajkózott szövegnek megfelelően képes a nyugalom megzavarására, hiszen egy hús-vér járókelőt gázolnak el, tehát mindenki saját felelősségre kattintson a lejátszásra!


Valószínűleg mindannyiunkban ugyanazok a kérdések merülnek fel a videó láttán. A két utoljára áthaladó fickó láthatóan az eset felé néz, de mintha nem hinnék el amit látnak. Miért nem próbáltak segíteni? Miért nem segített egyáltalán senki? Hova, mire figyelt az autós míg a zöldre várt? Találgatni lehet, sokan az egész videót átverésnek vélik, de kétséges, hogy nekik lenne igazuk.

A Vezess.hu Facebook naponta friss adag autós érdekességgel várja az új tagokat. Csatlakozzon most!