Nincs az a szigorúan őrzött határ, ahol lehetetlen átcsúszni. A csempészek kreativitása határtalan. Hazánkba abroncsba, műszerfalba rejtve, folyón leúsztatva jön az illegális árú, de a világ másik felén már igazi filmes módszereket vetnek be a csempészek.

Az Egyesült Államok és Mexikó határa háborús övezet, a drogszállítmányok levegőben, átkelőkön és a néptelen sivatagban is állandóan keresik a rést az átkelésre. Kaliforniában minden eddiginél hajmeresztőbb megoldást vetettek be a bandatagok, a közel 15 méter magas kerítésen egy házilag barkácsolt rámpán akartak áthajtani. Az öreg Jeep Cherokee azonban fennakadt a meredek rámpán, így a rossz fiúk kénytelenek voltak azt hátrahagyva menekülőre fogni a dolgot.

A helyi határőrök nem nyilatkoztak meglepett arccal a kiérkező tévéseknek, elmondásuk szerint nem ez az első ilyen próbálkozás, más szakaszokon homokzsákokból emelt rámpával cselezték ki a kerítést a csempészek.


Mel Gibson új filmjében hasonló jelenetet láthatunk, ahol a rendőrök elől menekülve autóval ugrat át Mexikóba. Elsőre hangosan felröhögünk a valótlan szituáción, de ezt a hírt olvasva úgy tűnik csak a sorsot másolták a forgatókönyvírók.