Tombol a gyártók reklámhadjárata, cél minél zsírosabb szeletet hasítani az Egyesült Államok autópiacából. Évről évre a legvéresebb csata az amerikai futball, és úgy általában az államok legnézetebb sporteseményén, a Super Bowl döntő pisiszünetében zajlik.

Horribilis összegek, csilliárdok válnak ilyenkor félperces hipnotikus üzenetekké, remélve, hogy a két sörkorty között chipset rágó fejek felfognak valamit az egészből, és jól nevelt fogyasztó módjára vásárolnak a kecsegtetett termékből.

1. Kia Optima – Tündérmese gyanús porral. A Kia a jó öreg tündérmesét vette elő, ahol a Manó túl sok port szór, és az álom vége remekbe szabott LSD trip lett, bikinis csajokkal, és orrszarvú rodeóval. Ja és persze ott az új Optima.


2. Chevrolet Volt – Még az űrlények sem értik. A Volt körül sosem tiszta a helyzet, jó gumicsont a kérdés, hogy most ez elektromos autó, vagy csak egy sima konnektoros hibrid. Az biztos, hogy az 51-es körzet lakóinak sem tiszta a kép, ezért vizsgálódnak ezerrel, és rápörögnek a hálóinges háziasszonyra.


3. Volkswagen Beetle – A Birodalom pofára esik.  A tavalyi mini Darth Vader reklám zseniális volt, és mint általában a sikert most sem sikerült megismételni. Görcsösen ragaszkodtak a témához, de eredeti ötlet helyett inkább bejátszották a cukikártyát, Update Norbit megszégyenítően edző kutyával a főszerepben. Broáf.


4. Lexus GS – A bestia. Egyszerű, sallangmentes, hatásos. A Lexus emberei jó munkát végeztek, már gyűjtöm a fel nem használt BKV jegyek árát, hogy egyszer én is GS tulajdonos lehessek.


5. Honda CR-V – Öreg színésznek is kell a pénz. Matthew Broderick és a Honda feltámasztja Ferris Bueller figuráját a Meglógtam a Ferrarival című filmből. Sokak szerint erőltetett, aki meg nem szerette a filmet, annak úgyis mindegy. A lényeg, hogy beszélnek róla.


Vannak még érdekes, ígéretes darabok, némelyikből még csak ízelítőt kaptunk, és az igazi csattanóra várnunk kell a döntőig. Sebaj, a Youtube nem szalad el, ha érdemes válogatunk még.