Svájc a csendes és gazdag őrültek hazája. Ezt Jeremy Clarkson már a kilencvenes évek közepén bizonyította, az országokat autóbuzi szemmel bemutató Motorworld sorozatban. Több haja volt ugyan, de véleményét akárcsak ma, nem rejtette véka alá. 

Az epizódot nézve már valahogy képbe tudjuk helyezni Ueli Aniker szörnyszülöttjét a világ legrondább, legdrágább Mclaren Mercedes SLR-jét. 
A svájci üzletember nem elégedett meg a csillagos rakéta nyújtotta exhibicionizmussal, és továbblépett. Olyan csillogó, ízléstelen giccset állított négy kerékre, hogy a a jóérzésű ember gyomra felkavarodik a látványtól. 35 emberes csapat dolgozott a lázálom megvalósításán, 30.000 munkaórában, a végeredmény pedig letaglózó. 

Ízes tréfának nagyon drága az aranyba öltöztetett Mclaren SLR

A képet aranyfestés és 900 rubinkő teszi teljessé, nem beszélve a kipufogót díszítő szintén aranyozott monogramokról.

Nem eladásra szánta, ez jól látszik a kipufogókat díszítő monogramokból

Nem mai hír ez, képei már körbejárták párszor az Internetet. Újbóli felbukkanásának oka, hogy a vörös arany álom eladó. Gazdája körülbelül 2,5 milliárd forintot szeretne a giccs guruló szobráért, kíváncsian várjuk, lesz-e még egy ízlésficamos milliárdos, aki hajlandó ennyit áldozni erre a kétséges szépségre.