Felnőtt védelem (26 pont, 72 százalék)

A frontális ütközés során a szélvédő kerete elvállt az A-oszloptól, csúnyán deformálódott és a tető is meghajlott. A hátsó utasoknál a padlólemez is elvált, valamint a váltóalagút is komolyan sérült. Az utascella instabilitását pontlevonással büntették. A bábuk térde, combcsontja nem úszta meg sértetlenül az ütközést. Oldalütközésnél a fej, a medence védelme jó, a bordáké megfelelő volt. A keményebb próbának számító, oszlopnak csapott Lodgyban már a mellkas és a bordák védelme szerényebbnek bizonyult, az ülés és a fejtámla gyengére vizsgázott, nem nyújtanak sok védelmet a ráfutásos balesetek során.

Háromcsillagos román családi batár 1

Olcsó, de nem túl biztonságos a Dacia legújabb hétszemélyese. Mindössze háromcsillagosra vizsgázott.

Pontlevonás járt, amiért az utascella nem volt elég stabil

Pontlevonás járt, amiért az utascella nem volt elég stabil


Gyermekbiztonság ( 38 pont, 77 százalék)

Az előre néző gyermekülésekkel elvégzett tesztek szerint a bábuk elmozdulása nem volt jelentős, mind a három, mind a másfél éves gyerekeket helyettesítő bábuk viszonylag jól megúszták az ütközést, fejük nem érintkezett a karosszéria keményebb részeivel. Az utasoldali légzsák kikapcsolható, így a menetiránynak háttal is beszerelhető a gyerekülés. A légzsák kapcsolójának címkézése nem megfelelő, illetve a veszélyekre figyelmeztető jelzések sem nyerték el a szakemberek elismerését.

Dacia Lodgy törik az alábbi videón:

Gyalogosbiztonság ( 16 pont, 44 százalék)

Az ülések és a fejtámlák lehetnének jobbak is

Az ülések és a fejtámlák lehetnének jobbak is

Az ülések és a fejtámlák lehetnének jobbak is


Az autó lökhárítója igen kíméletes a gyalogosokkal, így arra az adható összes pontot megkapta a Lodgy. Motorháztetejének első fele már nagyobb pusztítást végez a gyalogosokban, így erre nem kapott pontot az autó. Motorházteteje a gyermekekkel valamelyest kíméletesebb, mint a felnőttek fejével.

Biztonsági berendezések (2 pont, 29 százalék)

Elektronikus menetstabilizáló  nem jár alapáron az autóhoz, a biztonsági öv használatára figyelmeztető jelzés pedig csak az első sor üléseit figyeli. Bár sebességhatároló rendelhető a Lodgyhoz, az mégsem hozott pontot a nagy Daciának, mert ez sem érkezik alapáron a kocsihoz.