Think new – azaz gondold újra névvel érkezik a jövő heti Párizsi Autószalonon a Volkswagen új tanulmányautója, amely a dízelbotrányból az elektromos autózás felé vezetné a márkát.

Egyelőre két részletfotót közölt a kocsiról a vállalat, amelyből azért annyi látható, hogy a jelenlegi kínálatnál bátrabb formajegyekkel készül. A VW szerint annyira fontos lesz a márkának kocsi, mint amennyire 70 éve a Bogár volt.

A pletykák szerint a tanulmányautó már arra az új padlólemezre épül (MEB – modularer elektrobaukasten), amelyet kifejezetten villanyautók építéséhez tervezett a német gyár és amelyre alapozva a következő években egy sor új autót mutatnak be.

Herbert Diess, a VW márka vezérigazgatója azt nyilatkozta a kocsiról, hogy a külső mérete a Golféhoz hasonló, de az utasterének mérete a Passáthoz mérhető.

Nem lehet túl sokat tudni a hajtásláncról, de állítólag 400-480 kilométer közötti hatótávolságra is képes lehet a kocsi, ami viszont már jelzi, hogy nem lehet igazán olcsó. A Volkswagen e-Golf 11,5 millióba kerül és 190 km-s hatótávolságot kínál.

Várhatóan 2018-ban kerülhet piacra, ami után sorra érkeznek majd követői, egy kis szabadidő-autó, egy kupé, de a Phateon utódját is villanymotor mozgatja majd. Matthias Mueller, a VW-csoport igazgatótanácsának elnöke júniusban azt nyilatkozta, hogy 2025-re 30 teljesen elektromos autó szerepel majd a 12 márkával rendelkező konszernnél. 2-3 millió elektromos jármű eladásával számolnak akkorra, ami a teljes értékesítésük 25 százaléka lesz.

paris-new-vw