Könnyzsákkal kiegészített és nagyobb fényerejű fényszóróiról, vagányabb lökhárítóiról és hűtőrácsáról, valamint átalakított hátsó lámpatesteiről ismerhető fel az új Toyota Yaris és Yaris Verso. A 2000-es Év Autójának választott Yaris az új megjelenéssel sportosabb bőrbe bújt, amit fokoz a kibővített színválaszték, az új dísztárcsa és könnyűfém kerék készlet. Nem látszik, de a finoman átrajzolt vonalak alatt megerősítették a karosszériát.

Átdolgozták a Yaris benzinmotorjait, így már az összes motor megfelel a 2005-ben életbe lépő Euro 4-es károsanyag-kibocsátási szabványnak. A 65 lóerős 1.0 literes és a 105 lóerős 1.5-ös motoroknál csak kisebb beavatkozásokat hajtottak végre a tisztább üzem érdekében, a 87 lóerős 1.3-as benzinmotor viszont teljesen új lett. Tavaly került bevetésre a D-4D jelzésű 1,4 literes közös nyomócsöves dízelmotor, mely a javított zajszigetelésnek köszönhetően immár csendesebb üzemű.

Az 1.0 literes benzinmotorhoz a hagyományos ötfokozatú kézi váltó mellett opcióként egy MMT jelzésű automata jellegű szerkezet is megjelent. Érdekessége ennek a váltónak, hogy katalógusadatok szerint automata módban kevesebbet fogyaszt vele az autó, mint a kézi sebességváltóval. Ám az MMT váltó is használható hagyományos váltóként, ilyenkor a kuplungolás fáradalmai nélkül, a kart előre- illetve hátratolva lehet az öt fokozat közül válogatni.

Az alap Yaris ára csak minimálisan emelkedik, de mivel az összes modellben széria a blokkolásgátló, reálértékben olcsóbb lett az átdolgozott Yaris. Az 1.0 literes Yaris 2 415 000 forintba kerül. A 105 lóerős Yaris TS helyzete még kedvezőbb, hiszen az elődmodellel ellentétben az autó szériában kapja meg a menetstabilizáló elektronikát és a kipörgésgátlót is. A háromajtós TS ára 3,7 millió forint.

A Yaris Verso hasonló külső átalakításon ment keresztül, mint kistestvére, ám ennél az autónál nagyobb hangsúlyt kapott az utastér megújulása. A könnyebb használat és a jobb minőségi összkép érdekében átalakították a középkonzolt, a műszerfalat és az első üléseket. A Yaris Verso 84 lóerős 1,3-as és 105 lóerős 1,5-ös benzinmotorjai is teljesítik az Euro 4-es károsanyag-kibocsátási normát. Az 1,3-as Yaris Verso Terra széria légkondicionálóval 3 575 000 forintért vásárolható meg.

Az átdolgozott Yaris és Yaris Verso már néhány napja megérkezett Magyarországra, és ezen a hétvégén országos nyílt hétvége keretében ki is próbálhatók az autók a Toyota márkakereskedéseknél.