A bringások hajmeresztő trükkökre képesek, és azért veszélyesebbek ezek a mutatványok, mint bármi más, mert nincs biztonságöv, bukókeret vagy légzsák ami megvédi őket, ha borulásra kerül a sor. Főleg a hegyi versenyek nagyon veszélyesek, ott egy elhibázott mozdulat és törik a csont, szakad a bőr. 
Életveszélyes mutatványok a hegygerincen 1
Életveszélyes mutatványok a hegygerincen 2

Életveszélyes mutatványok a hegygerincen

Életveszélyes mutatványok a hegygerincen

Életveszélyes mutatványok a hegygerincen 6
Életveszélyes mutatványok a hegygerincen 7
Életveszélyes mutatványok a hegygerincen 8
Fotó megosztása:
Életveszélyes mutatványok a hegygerincen 9
Ezeknek a hegyről lefelé ereszkedő, úgynevezett downhill bringa-versenyeknek a Pikes Peakje az évente megrendezett amerikai, Utah állambeli Red Bull Rampage extrém-bringás száguldás. A versenyen induló kerékpárosok maguk választhatják ki milyen nyomvonalon jutnak le a sziklás hegyoldalról, így lesz az esemény hivatalos megnevezése freeride downhill. 
Életveszélyes mutatványok a hegygerincen 10
Az idei második helyezést elért új-zélandi Kelly McGarry, fejkamerával rögzítette pokoli útját, és egy 21 méteres hátra szaltót is betervezett a mentbe, minden egyes trükkjét hiba nélkül teljesítette. Félelmetes, még így monitor előtt ülve is. 
Mindezt átélhetjük a közönség szemszögéből is. 
A felvételeken látható, hogy néhol alig egy méter széles ösvényen tekernek lefelé, itt bizony remegésnek helye nincs, különben könnyedén a szakadék mélyéről követhetjük tovább a versenyt. 
Életveszélyes mutatványok a hegygerincen 11