Az ország legrégebbi kerékpáros futárszolgálata, a Hajtás Pajtás a Bosch elektromos kerékpárjait kezdte használni, éles tesztelésben. Az egy hónapon át tartó egész munkanapos tesztelésben a járművek napi 500 fuvart bonyolítanak le, az átlagos menetidő a telefonhívástól a leadásig nagyjából 50 perc.

A nyúzópróbán kiderül, hogy mennyire megbízható ilyen magas terhelés mellett Bosch elektromos meghajtása. A következő egy hónapban zajló tesztelés a töltés, a sebesség, a lakatolás, az öltözködés szempontjaira helyezi a fő hangsúlyt, ezen kívül a futárok terhelhetőségének változásait is vizsgálják.

A tesztelési időszakban a kerékpárokat a Hajtás Pajtás legtapasztaltabb futárai hajtják majd, de kipróbálják azt is, hogy az idősebbek és a lányok mit szólnak hozzá. Mivel a Hajtás Pajtás jelenlegi munkaszervezése a kizárólagos hegyvidéki és hosszú távú alkalmazást jelenleg nem teszi lehetővé, ezért elsősorban épp az ilyen extrém jellegű szállításoknál tesztelnék az e-Bike rásegítő képességét.

Az e-Bike, azaz az elektromos kerékpárok meghajtás-rendszereinek sorozatgyártása 2011 óta Miskolcon történik, amelybe a hatvani Bosch gyár által készített motorvezérlések kerülnek. A Magyarországon gyártott e-Bike alkatrészek világszinten 40 kerékpármárkába kerülnek beépítésre.