A Ments Életet Közhasznú Alapítvány 13 éve segíti a súlyos, életet veszélyeztető (jellemzően daganatos, CF-es és SMA-s) betegségben szenvedő, illetve ezekből gyógyuló gyermekeket és családjaikat. A „Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” program keretei között a gyermekek különleges kívánságait teljesítik.

Minden programjukba igyekeznek valamilyen sportot „belecsempészni”, és ez már sokadik alkalommal az autósport – nyilatkozta Mikola József, a Ments Életet Alapítvány kuratóriumának elnöke.

„Az autók megdobogtatják a fiúk, de a lányok és a szülők szívét is, ez egy családi rendezvény”

A beteg gyermek miatt a testvérek általában háttérbe szorulnak, a szülők pedig nehéz helyzetbe kerülnek a hónapokig, évekig tartó kezelések alatt. Az alapítvány ezért a komplett családokat segíti, a család minden tagjának szeretne élményeket nyújtani.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a gyereknapi programok, kirándulások és nyaralások mellett folytatják „Álomiskola” projektjüket, amely a gyógyult gyermekek társadalomba történő visszailleszkedését segíti elő például gyógytorna, terápiás kezelések, sport, nyelvtanulás finanszírozásával.

Szombaton a családokat az élményautózáson kívül gumis akadálypálya, KRESZ-pálya és versenyautó-szimulátor is várta.