Egy hétfői sajtóeseményen Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter jelezte, hogy a kormány nem elégedett a hazai üzemanyagárak alakulásával, amelyek szerdán ismét emelkednek.

A miniszter korábban az Indexnek úgy fogalmazott, a kormánynak megállapodása van a Magyar Ásványolaj Szövetséggel. Ennek értelmében az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnybe kellene tartozniuk, ugyanakkor jelenleg Magyarországon a harmadik legdrágább az üzemanyag a régióban.

„Most úgy látjuk, van itt egy elcsúszás. Ezért a hét második felére behívtam egyeztetésre a Molt és a Magyar Ásványolaj Szövetséget, hogy a korábbi megállapodásunkat hogyan képzelik el. A további lépés ennek a beszélgetésnek a következménye, függvénye lesz. Erről majd tájékoztatjuk külön a médiát” – fogalmazott a miniszter az Indexnek.

A magyar kormány 2021 novemberében hatósági árat vezetett be az üzemanyagokra, 2022. december 7-ig benzint és gázolajat is 480 forintos literenkénti áron lehetett tankolni. A szerdai áremelés után a benzin új átlagára 644, a gázolajé 658 forint lesz a magyarországi kutakon.