Január elején az M85-ös gyorsforgalmi útról szeretett volna lehajtani egy sofőr. Ez végül is sikerült neki, de nem valószínű, hogy ez lett volna a terv.

A közútkezelő videóján jól látszik, hogy a lehajtón megcsúszott az autó, majd egyenesen az árokba hajtott. Szerencsére a kerekeire érkezett, borulás nélkül.

MEGÁLL AZ ÉSZ #35

MEGÁLL AZ ÉSZ #35 Újabb érdekes felvétel a sorozatunkban! 🛣️ Január elején az M85-ös gyorsforgalmi útról szeretett volna lehajtani egy személyautó... ha a végeredményt nézzük, sikerült. 🚗 A videó alapján sajnos túlkormányzottá válhatott az autó és az árokban kötött ki, szerenécsére a kerekeire érkezett, borulás nélkül. 🤷🏼‍♂️ Ez mondhatni bagatell eset. ‼️A nagyobbik probléma az, amiről az elmúlt hetekben mi is írtunk és a kommentelők között is folyt az eszmecsere. 🩺Ez pedig a segítségnyújtás elmulasztása. 👩🏼‍⚖️ A törvény szerint, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. ☝ Mindig győződjünk meg róla, szükség van-e segítségre, ajánljuk fel azt, illetve értesítsük a mentőket, a rendőrséget. ‼ A saját testi épségünket vagy életünket ne kockáztassuk, mert sokszor nagyobb baj lehet belőle, mint a már megtörtént eset. 🦺 Ha megállunk segíteni, akkor amennyire lehet húzódjunk le, az autóból láthatósági mellényben szálljunk ki és a lehető legbiztonságosabb útón, módon közelítsük meg a segítségre szorulókat! 👷🏼 Vigyázzunk egymásra! Vezessetek óvatosan!

Posted by MKIF Zrt. - Az ország útja on Monday, February 12, 2024