A rövid ideig tartó intenzív havazás megzavarta a tömegközlekedést Budapesten. A BKK Info csütörtök délelőtt arról írt, hogy átmenetileg leállt a 7-es, a 60A és a 60B autóbusz közlekedése, az 53-as autóbusz a Márton Áron tér és a Sasadi út között nem járt.

Az 58-as, a 141-es, a 158-as és a 250-es autóbusz nem közlekedett a Mária Terézia utca és a Pannónia utca között. A 40-es, a 40B, a 88-as, a 88A, a 140-es, a 140A, a 188-as és a 240-es autóbusz terelve az autópályán járt, a Sasadi út és a Károly király utca között nem közlekedett.

Egy csuklós 8-as busz keresztbe fordult a havas, csúszos úton a BAH-csomópontnál. A Bpiautosok.hu olvasója úgy kommentálta a helyzetet, hogy a „Hegyalja út elesett”.

Fokozott veszélye van a tartós, intenzív ónos esőnek a főváros térségében csütörtök délután és este – közölte a Facebookon az Országos Meteorológiai Szolgálat. Azt írták, hogy az időjárási helyzet veszélyessége, bizonytalansága, valamint „rendkívüli összetettsége” miatt csütörtök délelőtt 10 órakor egy extra szondát engedtek fel Budapestről, és várhatóan délután 4 órakor még egyet fellőnek, hogy pontosabban is megmérjék a helyzetet.