Tavasszal elektromos motorok álltak a rendőrség szolgálatába. Az eredeti terv az volt, hogy a Zero FX kétkerekűek a déli határszakaszokon látnak el járőrszolgálatot, de úgy tűnik az ország más részein is használt veszik ezeknek a csendes vadászoknak.

Rendőrök az erdészekkel tartottak közös ellenőrzést Veszprém vármegye erdeiben május 28-án. A Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. területén az utóbbi időben egyre több alkalommal jelentek meg quadokkal és krosszmotorokkal, akik az erdészeti törvény tiltása ellenére az erdős területeket átszelve közlekedtek. Az ilyen járművel, engedély nélkül közlekedők visszaszorítására és megelőzésére a vármegyei rendőrök a Készenléti Rendőrség krosszmotorosaival, valamint az erdészet munkatársaival közös akciót szerveztek, melyhez hasonlóra a jövőben is számítani kell.

Zero FX6.5

Az elektromos motor 137 km/órás végsebességre képes és akár 146 kilométert is meg lehet vele tenni egyetlen feltöltéssel. A 7,2 kWh-s akkumulátor teljes feltöltéséhez, sima otthoni hálózatról, közel 10 órára van szükség, gyorstöltővel ez az idő 1,8 órára csökkenthető.

A magyar jogszabályok szerint egy erdő hiába magánterület, ha az nincsen körbe kerítve és lezárva, akkor ott a KRESZ előírásai érvényesek. Az erdei utakon és erdőben a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral közlekedni tilos.