A Hyundai-csoporthoz tartozó Mobisról a legtöbben egyáltalán nem hallottak, a kisebbség autós tartozékok és kiegészítők fejlesztőjeként ismeri. Most viszont beírhatja a nevét az autóipar történelemkönyveibe a technológiai vállalat, amely bemutatta fejlett összkerékkormányzási rendszerét.

Míg a piacon kapható négykerék-kormányzású autóknál az első kerekek a szokásos tartományban, a hátsók pedig mindössze néhány fokban forgathatók el, a Mobil e-Corner derékszögben képes kicsavarni mind a négy kereket.

Ez azt jelenti, hogy a rendszer még a GMC Hummer EV-nél is magasabb fokú manőverezési képességet kínál. A lehetőségeket az alábbi videó mutatja be.

a videó a hirdetés után indul

Az e-Corner moduláris rendszer, amely egyetlen kompakt egységben tartalmazza az elektronikus fékrendszert, a kormányművet, a villanymotort és az elektromos lengéscsillapítót. Ennek köszönhetően könnyen beépíthető bármilyen járműbe, talán a legkisebb városi modellek kivételével.

A Mobis azt mondja, 2025-re sorozatgyártásig fejleszti a technológiát, ez azonban egyáltalán nem garancia arra, hogy azzal a Hyundai bármely típusában találkozhatunk: az e-Cornert más autógyártók számára is elérhetővé kívánják tenni.