A Toyota még júniusban mutatta be a GR Yaris Morizo Selection különkiadást. A cég elnökéről elnevezett széria speciális optikai és szerkezeti elemek mellett egy nagyon fontos újítást hozott be a Toyota életébe: a vezeték nélküli szoftverfrissítés lehetőségét.

A limitált kiadású kisautót nem lehetett megvásárolni, csak a Toyota előfizetéses szolgáltatásán, a Kintón keresztül juthattak hozzá az érdeklődők. A Toyota azonban csavart egyet a történeten, és a Morizo Selection legfontosabb elemét, a szoftverfrissítést külön megrendelhetővé tette a GR Yaris-tulajdonosok számára.

Gyári tuningot kap a Toyota városi versenyautója 1

És ha már így esett, rögtön be is vezettek egy fontos új programot: az átírt motorvezérléssel a 3200-4000/perc (azaz a tempós közúti haladásnál leggyakrabban használt) fordulatszám-tartományban 370-ről 390 Nm-re növelték a motor maximális nyomatékát.

Ezen túlmenően a szoftverfrissítés lehetővé teszi néhány paraméter egyedi beállítását, a gázreakcióktól kezdve az összkerékhajtási rendszer nyomatékelosztásán át a kormányrásegítés mértékéig. Ha valaki nem tudja, mi a jó neki – összesen 27-féle kombinációról beszélünk, úgyhogy könnyű zsákutcába futni –, a Gazoo Racing szakemberei szívesen optimalizálják helyette a beállításokat.

Gyári tuningot kap a Toyota városi versenyautója 2

A szolgáltatás egyetlen hátulütője, hogy egyelőre csak Japánban elérhető.