Augusztus 8-án éjfél körül egy férfi betört egy siófoki tetoválószalonba, ahonnan tetoválógépeket és egyéb felszereléseket tulajdonított el, több mint kétmillió forint értékben. Ezután egy közelben parkoló személyautóról lelopta a rendszámokat, és távozott a helyszínről. A rendőrök a nyomozás során rövid idő alatt azonosították az elkövetőt, akiről az is kiderült, hogy különböző bűncselekmények elkövetése miatt nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

a videó a hirdetés után indul

A siófoki egyenruhások a Terrorelhárítási Központ közreműködésével felkutatták a körözött személyt, aki augusztus 12-én délután a rendőri igazoltatás elől személygépkocsival elmenekült, majd Balatonszéplakon egy villanyoszlopnak ütközött. A férfit elfogták és a Siófoki Rendőrkapitányságra állították elő. A járműben a tetoválószalonból ellopott eszközökön kívül számos más, szintén bűncselekmények elkövetéséből származó rendszámot és tárgyat találtak.

 

A nyomozók a 32 éves férfit – őrizetbe vétele mellett – többrendbeli lopás és egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A tolvaj vallomása során elmondta, hogy a közelmúltban több alkalommal követett el lopást többek között Németországban, Csehországban és Ausztriában is.