A Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó és azt támogató benzinkutak közleménye szerint

a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt kényszerülnek az üzemanyag-kiszolgálást szüneteltetni.

A szövetség a tankolók megértését előre köszöni.

A Független Benzinkutak Szövetségének fő célja, hogy összefogja és közös érdekképviseletet adjon a hazai benzinkutaknak, melyeket többségében kis, családi vállalkozások üzemeltetnek. A szervezet folyamatosan bővül: 2022. február 21-én alakult meg, és pár nap alatt közel 200 különböző üzemeltető jelentkezett soraiba – olvasható a szövetség honlapján.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke a Telexnek most azt mondta, 350 üzemeltető alkotja a tagságukat, hozzájuk 500-600 benzinkút tartozik, ezek többsége várhatóan csatlakozik majd a zárvatartási felhíváshoz.

Ergi azt mondta, az akciót azért hirdették meg, mert tagságukban felmerült az igény arra vonatkozóan, hogy békésen ki tudják fejezni tiltakozásukat az utóbbi hónapokban kialakult helyzettel szemben. Az elnök szerint a tagságukat alkotó családi vállalkozások többsége nagyon rossz anyagi helyzetbe került a benzinárstop bevezetése óta, az utóbbi időszak változásai pedig még nehezebb helyzetbe hozták őket.