A fővárosi járőrök július 27-én délután vettek észre a Rákóczi hídon egy Fiatot, melynek vezetője nagy sebességgel irányjelzés nélkül cikázott a sávok között. A rendőrök megkülönböztető jelzéssel az autó után mentek, azonban annak sofőrje a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva a Soroksári út felé vette az irányt, majd a kereszteződéshez érve a gyalogos járdán keresztül visszafordult híd felé, és elhajtott.

A balesetveszélyes manőver után a járőrök a közlekedés biztonságát szem előtt tartva az autó rendszáma és a gépjármű típusa, valamint a térfigyelő kamerák felvételei alapján kezdték el keresni a sofőrt. Kiderült, hogy az autót vezető férfinak nem volt érvényes jogosítványa, mert korábban eltiltották a járművezetéstől, és a Siófoki Rendőrkapitányság is körözte súlyos testi sértés miatt. A BRFK járőrei ellenőrizték azokat a címeket, ami a férfihez köthető, amikor pedig átkutatták lakásának udvarát, két lopott motort is találtak; az egyik KTM típusú motort július 15-én lopták el a XII. kerületből, egy Aprilia robogót pedig 2021. decemberében vitte el ismeretlen elkövető a Március 15. térről.

 

A rendőrök a 41 éves férfi felkutatása érdekében a Bűnügyi Bevetési Osztály egységeivel együtt végigjártak minden helyet, ahol a férfi meghúzhatta magát, végül P. Csabát két nappal később fogták el. A férfi ugyanis úgy érezte, nincs további félnivalója, és újra autóba ült; a rendőrök által ekkor már jól ismert fehér Fiattal közlekedett a Szent István körúton, amikor a járőrök kiszúrták a forgalomban haladó autót. A bűnöző ahogy meglátta a rendőröket kiugrott az autóból és futásnak eredt, de a járőrök elfogták.