Idén február 8-án a hajnali órákban, Debrecenben, az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező 39 éves férfi nem állt meg, amikor a rendőrök igazoltatni akarták. Az ittas sofőr több települést érintve, hosszasan menekült a rendőrök elől, miközben figyelmen kívül hagyta a követésbe bekapcsolódó rendőrök megállásra utasító jelzéseit, és számos közlekedési szabályt megszegett. A férfi többszörösen túllépte a megengedett sebességet, és szándékosan közvetlen veszélynek tette ki az egyik rendőr életét.

Amikor a férfit egy négysávos főútvonalon megpróbálták megállítani, addigi 120-140 km/h-s sebességét nem csökkentve a további menekülés szándékával gépjárművét az intézkedő rendőr felé kormányozta, aki az elütését csak úgy tudta elkerülni, hogy elugrott a gépkocsi elől. Végül az elkövető Debrecen belterületén egy jobbra ívelő útkanyarulatban elveszítette a gépkocsija feletti irányítást és lesodródott a vízelvezető árokba.

 

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével, továbbá ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja az elkövetés óta letartóztatásban lévő többszörösen büntetett – erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő – férfit.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit fegyházbüntetésre és határozott ideig tartó járművezetéstől eltiltásra. A vádlott által elkövetett bűncselekmények büntetési tételének felső határa 15 év.