Rendkívül elszomorító hírre bukkantunk a minap: a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány abban kéri a lakosság segítségét, hogy nyári abroncsokat tudjanak vásárolni mentőautóikra. De ahogy írják, az üzemanyagköltséget is csak az adományokból tudják finanszírozni.

“Alapítványunk a jelenlegi nehéz helyzetben a koraszülött mentőautók üzemanyagát – adományokból – tudja biztosítani. Ugyanakkor a debreceni és a győri mentőre a nyári gumiabroncs garnitúrát már nem tudjuk megvásárolni. Mercedes Benz Sprinter típusú autóinkra 235/65 R 16C típusú abroncsra lenne szükségünk, ebben kérünk segítséget. Támogatásukat, felajánlásukat kis betegeink nevében is nagyon köszönjük!” – olvasható a közleményben.

Segítenél? Az alábbi linkre kattintva teheted meg: https://koraszulottmento.hu/adomanyozas/

Ha esetleg nem tudnád, a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány az Országos Mentőszolgálattal kötött szerződés alapján egész Magyarország területén végzi a koraszülöttek mentését és őrzött szállítását. Tíz mentőautójuk napi 24 órás szolgálatban vesz részt a kicsik életének megmentésében, 150 alkalmazott segítségével. Évente átlagosan 4500 csecsemőn segítenek.