A Mol hétfőn bejelentette, hogy mégsem veszi át a hatósági benzinár miatt bezárt töltőállomásokat. “Jelenleg több kút működtetésére is felkérte a Molt a kormány, de a helyzetelemzést követően úgy látjuk: a felsorolt térségekben biztosított az üzemanyagellátás” – írta a Mol a 444.hu-nak.

“Az érintett kutak 20 kilométeres körzetében egy vagy több üzemelő töltőállomás is található. Ez azt jelenti, hogy az érintett kutak átmeneti üzemeltetése nélkül is jut elég üzemanyag minden helyi lakos számára a Moltól vagy akár más versenytárs szolgáltatótól.”

A Népszava írta meg, hogy három, 48 órán túl zárva tartó hazai töltőállomás ideiglenes továbbüzemeltetésére az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) már kirendelte a Molt. A három kút amúgy azért volt kénytelen bezárni, mert nem kapott üzemanyagot a Moltól mint nagykereskedőtől. Ezek szerint azonban az olajtársaság megteheti, hogy bár a kormány kijelöli az átvételre, annak mégsem tesz eleget.

“Ha olyan további helyszínek merülnek fel, ahol nem biztosítható az egyenletes és könnyen elérhető üzemanyagellátás, a Mol a jogszabály értelmében átmeneti időre átveszi az adott töltőállomások üzemeltetését. Stratégiai vállalatként ezt akkor is megtesszük, ha ez többletköltséget jelent a vállalat számára” – tett újabb ígéretet a társaság arra, hogy azért mégis átveszi majd a kutakat, ha nagyobb lenne a baj.