A David Brown Automotive, amely csodálatos Aston Martin utánérzéseivel szerzett nevet magának, 2019 őszén leplezte le új projektjét, amelynek keretében a patinás brit motorgyártó műhellyel, az Osellivel karöltve eredeti Miniket újítanak fel és alakítanak át modern, izmos városi autóvá.

Vadonatúj 60 éves autó született 1

Mostanra a projekt minden gyermekbetegségét orvosolták, így megkezdődhetett az ügyfélautók gyártása. A bal- és jobbkormányos kivitelben egyaránt rendelhető Mini Remastered 1400 munkaóra ráfordításával nyeri el végső formáját.

Vadonatúj 60 éves autó született 25

A leglényegesebb módosítás az 1,5 literes, soros négyhengeres benzinmotor, amelyet nem kényelmes barangolásra, hanem éles autózásra fejlesztettek: magas, 6200/perc fordulatszámon adja le 125 lóerős maximális teljesítményét, és ezzel 7,8 mp alatt gyorsul 100 km/órára. Összehasonlításként: az eredeti Mini utolsó sportváltozata, a hetedik szériás Mini Cooper 63 lóerővel és 13 másodperces 0-100 km/óra gyorsulással szerzett örömet tulajdonosainak.

Vadonatúj 60 éves autó született 26

A képeken látható első ügyfélpéldány a limitált Oselli Edition szériába tartozik. A hatvandarabos limitált sorozat két- és négyüléses kivitelben is kérhető, az előbbihez négypontos biztonsági öveket és belső bukócsövezést is kínál a manufaktúra.