Az idén januárban leleplezett Dacia Bigster tanulmányautót mintha kifejezetten a magyar piacra fejlesztették volna: szabadidőjárműként divatos és kívánatos, és mivel hét utas szállítására alkalmas, igénybe vehető rá a nagycsaládos támogatás.

A Dacia hivatalosan nem jelentette be, hogy sorozatgyártásba venné a Bigster tanulmányt. Nemrég viszont közzétettek azonban egy videót, amelyben a szeptember 3-án reflektorfénybe lépő újdonságuk, a Dacia Jogger részletei láthatók, és azokon a Bigster szögletes, merész vonalvezetése köszön vissza.

Új hétüléses Dacia érkezik  1

A Dacia Bigster további fotóiért kattints

Felismerhető a D-oszlop trapéz alakú ablakbetétje, a relációjelként megformált hátsó lámpatestek (kiegészítve egy volvósan felfutó, függőleges szárral), és bár a motorházfedél lankásabb, a szélvédő kevésbé meredek, mint a koncepciójárművön, kétség sem férhet hozzá, hogy mit látunk a videóban.

Látjuk például az először a Sanderónál alkalmazott, tetősínbe integrált keresztléceket, az elmúlt évek egyik legpraktikusabbnak tűnő innovációját. Látjuk a keskeny LED-es fényszórókat (amelyek azért aligha öltenek olyan faramuci formát, mint a tanulmányautón), látjuk a vadonatúj Dacia logót, és azt a különleges kialakítású B-oszlopot, amely mögött valamelyest megemelkedve folytatódik az oldalablak felső körvonala.

a videó a hirdetés után indul

A konkrétumokra már csak péntekig kell várni; amint kiderülnek, itt is jelezzük azokat.