Miután a berlini Tesla Gigafactory építése és felszerelése problémákba ütközött, a Tesla nem tudta tartani eredeti terveit, hogy idén nyáron megkezdje a helyi gyártású Model Y európai forgalmazását.  A jelek szerint Berlin majd csak október táján kezdheti meg a termelést, ám hogy addig se várjanak hiába a vásárlók, a Tesla átmenetileg a Sanghajban működő Gigafactoryból szolgálja ki Európát, írja az Electrec.

A Tesla kínai üzeme a tervek szerint üzemel, és júliusban már 8000 autót exportáltak, többségüket várhatóan Európába. Ezek a járművek pár hete már feltűntek a legnagyobb piacok: Németország, Norvégia és Hollandia útjain, a hivatalos bejelentésre azonban mostanáig kellett várni.

Már Európában is kapható a legújabb Tesla 2

A Model Y a Model X kistestvére, azaz egy középkategóriás szabadidőjármű. Két villanymotor, több mint 500 kilométeres hatótávolság, és akár 2 köbméteres csomagtartó jellemzi. Az utastér választhatóan hétszemélyes, az autó 3,7 mp alatt gyorsul 100 km/órára, és előre felkészítették a teljes autonóm közlekedésre.