A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya több kerületi rendőrkapitánysággal és a közlekedési hatóság munkatársaival együttműködve július 3-án éjszaka közlekedési akciót tartott, mely a gyorshajtás és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására irányult. A rendőrök az engedély nélkül átalakított autókat is ellenőrizték.

Ezzel az autóval valaki simán járkált Budapesten, amíg le nem kapcsolták 1

Az ellenőrzés során 62 járművezető lépte túl a megengedett sebességhatárt, volt olyan autós is, aki 70 helyett 123 km/h-val közlekedett a Hungária körúton. Egy autóst a rendőrök azért akartak megállítani, mert figyelmen kívül hagyott egy kötelező haladási irány jelzőtáblát, azonban a szabálytalankodó sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg. Kiderült, hogy több elfogatóparancsot adtak ki ellene, végül a Soroksári úton utolérték, és elfogták.

Az egyenruhások nyolc esetben helyszíni bírságot szabtak ki, öt esetben engedély nélküli átalakítás miatt vontak be forgalmi engedélyeket, egy embert ittas vezetés, egy másikat pedig körözés miatt fogtak el és állítottak elő.

Ezzel az autóval valaki simán járkált Budapesten, amíg le nem kapcsolták 2

Megállítottak egy Csillagok háborúját idéző autót is, amelyhez egyedi építésű utánfutót is kapcsolt a tulajdonosa. A rendőrök nem értékelték a kreativitást.