Fotókon a baleset

FRISSÍTÉS: Aradi Virág, megyei rendőrségi sajtószóvivő a baleset körülményeiről elmondta, a kisbusz Balatonakarattya felől közlekedett Balatonfűzfő irányába, amikor előzni kezdett. A sofőr a szemből érkező pótkocsis teherautót észlelve fékezett, de ennek ellenére frontálisan összeütközött a járművel. Utóbbi is vészfékezett, de az ütközést már nem lehetett elkerülni. Az elhunytak 35 és 50 év közöttiek. A sérültek között van egy 17 éves borsodi fiú, akit egy másik sérülttel együtt a veszprémi kórházba vittek. Mentőhelikopterrel szállítottak egy-egy sérültet a győri kórházba, illetve az egyik budapestibe.

Korábban:

A Veol.hu információi szerint egy téglákat szállító kamion ütközött össze egy kilenc utast szállító Ford kisbusszal. A balesetben öten életüket vesztették, négyen életveszélyesen megsérültek.

Az öt áldozat a feltehetően munkásokat szállító kisbuszban utazott. A balesetben összesen két teherautó és az utasokat szállító kisbusz ütközött, egyelőre tisztázatlan körülmények között.

A helyszínre hat mentőautó és két mentőhelikopter érkezett.

A balesethez a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik nagy erőkkel kezdték meg a mentést, a rendőrség teljes útlezárás mellett helyszínel. A forgalmat a 71-es számú főút felé terelik.