A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti férfival szemben, aki miután BMW-jével elgázolt egy szabálytalanul közlekedő gyalogost, megállás nélkül továbbhajtott, az út közepén hagyva őt. Az elgázolt, de még élő férfit nem sokkal később egy busz halálra gázolta.

A vád szerint a gyalogos férfi – az ügy sértettje – 2018. október 12-én éjszaka Kecskeméten, a Mária körúton a közeli kijelölt gyalogátkelőhely ellenére szabálytalanul, nem a zebrán kelt át az úttesten, és féktávolságon belül az autójával elhaladó vádlott elé lépett. A vádlott a járműve bal tükrével elsodorta a neki balról érkező gyalogost, aki az ütközés miatt a szemközti sávba zuhant.

A vádlott annak ellenére, hogy a balesetet észlelte, a helyszínről megállás nélkül elhajtott, nem nyújtva tőle elvárható segítséget az úttesten fekve közvetlen életveszélyben lévő, sérült férfinak.

A baleset után a szemközti sávban egy busz közlekedett, amelynek vétlen sofőrje féktávolságon belül észlelte az úton fekvő, akkor még élő, sötét ruházatú sértettet, átment rajta, majd megállt. A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség az autóssal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint járművezetéstől eltiltását indítványozza.