Illusztris társaság gyűlt össze a Szentmihályi úti bevásárlóközpont mélygarázsában található gokartpályán hétfőn, hogy összemérjék tudásukat azonos körülmények között. A leggyorsabb magyar autóversenyzők közül eljött Szabó Krisztián, a ralikrossz-vb 10. helyezettje, Marton Gergely, a rali-Eb Super1600-as kategóriájának ezüstérmese, a Swift Cupban 4 futamgyőzelmet arató Molnár Bendegúz, a magyar ralibajonkság bronzérmese, Velenczei Ádám, egy másik ralis, Horváth Balázs, Hefler Róbert formaautós magyar bajnok, Vogel Adrienn, a KIA Platinum Cup 5. helyezettje és Nagy Norbert hegyi Eb versenyző. Hozzájuk csatlakozott még László Attila sportbíró, akit 2018-ban a Hungaroringen elütöttek a bokszutcában, emiatt amputálni kellett bal lába egy részét.

Felvettük a versenyt a leggyorsabb magyarokkal 1

A pilóták egy időmérőn dönthették el, hogy a 10 körös versenyt milyen sorrendben kezdjék el. A profik ezen az eseményen sem engedtek ki, komoly csatákat láthattak a jelenlévők a gumifalak között. A nap legjobb idejével Molnár Bendegúz zárt, aki a gyengébb időmérő után szépen felzárkózott és 43,225-ös idővel a heti etalont is felállította.

A sajtó képviselői is megmérkőztek egymással a profik után. Az újságírók teljesítménye köridőben némileg elmaradt a leggyorsabbakétól, de a külön megmérettetésen a Vezess színeiben jómagam láttam meg elsőként a kockás zászlót. Persze ez a teljesítmény nem elegendő, hogy a zsurnaliszta felkerüljön a TOP50 magyar autóversenyző listájára, melyet egyébként csütörtökön, egy gálaest keretein belül hirdetnek ki.