Két új motorkerékpárral bővült a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járműparkja. A BMW R1250 RT típusú, 1254 köbcentis, 136 lóerős, kéthengeres boxer-motorral ellátott járművek mindegyike gyárilag rendőrségi kialakítású; többek között elektromosan állítható szélvédővel, ülés- és markolatfűtéssel ellátott szolgálati motorkerékpár.

Ebben a megyében a rendőri motorkerékpáros szolgálat nélkülözhetetlen részévé vált a rendőri munkának.

Új BMW motorkerékpárokat kaptak a magyar rendőrök 1

 

A motorkerékpáros járőrszolgálat a közlekedésrendészeti tevékenység egyik klasszikus formája, mely jellege, dinamizmusa és egyéb tényezők miatt kiemelkedő preventív hatással bír. A motorkerékpáros járőr megjelenése, látványa már önmagában is visszatartja a járművezetők döntő többségét a közlekedési szabályszegések elkövetésétől, míg a jogsértést elkövető járművezető motoros járőr általi tettenérése, leállítása és felelősségre vonása jelentősen növeli az intézkedések, és a további eljárások hatékonyságát.

A most rendszerbe állított járművek az Autópálya Alosztály és a Tatai Rendőrkapitányság munkáját segítik majd. A két járművel hétre nőtt a szolgálati motorkerékpárok száma. Egy-egy ilyen motor civil kivitelének alapára 6,7 millió forint a BMW honlapja szerint.   

Új BMW motorkerékpárokat kaptak a magyar rendőrök 2