Úgy nőnek a semmiből a villanyautós vállalkozások, mint még soha. A legtöbb ugyan rettentően picike, de az elektromos autók friss piaca majd eldönti, hogy a Tesla után melyik lesz a következő új gyártó, aki fenn tud maradni. Ötletekből azonban nincs hiány egyik esetben sem.

Persze az olyan vállalatok, mint a német Sono Motors is épp olyan technikát alkalmaz, mint a többi. Az akksicsomagban és a villanymotorokban nincs sok érdekesség, a legérdekesebb adat mindig a hatótáv és persze a töltési idő. A hamarosan bemutatásra kerülő modelljük, a Sion alatt például 35 kWh-s akkupakk található és WLTP szerint 255 kilométert képes megtenni. Ezt a napelemek segítségével egy kis nap alatt parkolással 30 km-rel lehet megtoldani.

Olcsó villanyautóban mohával szűrik majd a levegőt 1
Olcsó villanyautóban mohával szűrik majd a levegőt 2

Olcsó villanyautóban mohával szűrik majd a levegőt

Olcsó villanyautóban mohával szűrik majd a levegőt

Olcsó villanyautóban mohával szűrik majd a levegőt 7
Olcsó villanyautóban mohával szűrik majd a levegőt 8
Olcsó villanyautóban mohával szűrik majd a levegőt 9
Olcsó villanyautóban mohával szűrik majd a levegőt 10
Fotó megosztása:

A valamivel 5 millió forint felett induló villanyautóból évente 260 ezer darabot szeretnének gyártani és 2020-ban már meg is kezdődne a forgalmazása.

Az autó belteréről mutattak most pár képet, ahol láthatóan igyekeztek új ötlettel megjelenni. A vezető előtt 7 colos kijelző található, a központi érintőképernyő pedig 10 colos. A legérdekesebb azonban a szigeti moha betét, mely nem csak behozza a természetet az autóba, hanem biztosítja a levegő szűrését és a megfelelő páratartalmat. Persze, különféle fényekkel megvilágítva igazán hangulatos eleme a belsőnek.