A szigetvári rendőrkapitányság járőrei a közelmúltban a 6-os úton ellenőriztek egy (téli gumis) személygépkocsit, amelynél a profilmélység nem érte el az 1,6 milliméteres jogszabályi minimumhatárt.

A járművezetőt az elkövetett szabálysértésért feljelentették, a forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, ezzel is biztosítva azt, hogy a műszakilag nem megfelelő állapotban lévő jármű ne vehessen részt a forgalomban, és ne veszélyeztethesse sem maga, sem más biztonságát, testi épségét.

Elképesztő gumit fotóztak a magyar rendőrök, azonnal ugrott a forgalmi 1

A gumigyártók az abroncsokba újabban egy úgynevezett indikátort helyeznek el, ami a személyautóknál 1,6 milliméterre van állítva. Ez azt jelenti, hogy ha a kopófelület ezzel a résszel már egy síkban van, akkor a gumit azonnal le kell cserélni.

A rendőrök azokat a járműveket, amelyeknél a kopófelület ezt a minimum értéket sem éri el, kiszűrik a forgalomból, és szankcionálják a jogsértést. A forgalmi engedélyt a tulajdonos ezután csak akkor kapja vissza, ha műszaki vizsgán a jármű állapotát megfelelőnek találják a szakemberek.