A vádirat szerint az elkövető Keszthely irányából haladt Sümeg felé, amikor Balatonedericsen egy másik személyautó kikanyarodott elé a főútra. A kanyarodó jármű jobb első és jobb hátsó ülésén is utasok tartózkodtak.

A vádlott a közlekedési manőveren felháborodott, s a járművet megelőzve, vészfékezéssel megállásra kényszerítette. A megállást követően a férfi kiszállt a gépkocsijából, a másik autó jobb oldalához ment, a tetősínt rángatta, majd tenyérrel a gépkocsi hátsó ablakára és tetejére ütött.

A megállásra kényszerített jármű vezetője, hogy a helyzetből szabaduljon, az indulását akadályozó elkövetőt és annak gépkocsiját kikerülve elindult. A vádlott azonban az autójába ült, és próbálta a másik járművet a bal oldali árok felé szorítani. A jármű vezetője sikeresen kikerülte az elkövető gépkocsiját, és azzal a szándékkal, hogy rendőrt hívjon, a jobb oldali forgalmi sávban megállt.

A gépkocsivezető jobb első ülésen utazó fia ezt követően kiszállt az autójukból, s az úttest irányába lépve intett a vádlottnak, hogy beszélni akar vele. A vádlott, hogy visszalépésre kényszerítse, hirtelen, nagy gázzal elindult felé, azonban haladása során elsodorta, amitől a sértett megpördült, és az aszfaltra esett.

A férfi a történtek ellenére megállás nélkül továbbhajtott, amelyet azonban egy szemből érkező autóbusz sofőrje észrevett, s a járművét balra-keresztbe kormányozva megakadályozta, hogy a vádlott tovább tudjon hajtani.

A nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett férfit mentőhelikopter szállította kórházba.