A nyomozás adatai szerint a 45 éves férfi március 24-én 22 óra körül az M5-ös autópályán Gyál térségében Budapest irányába közlekedett BMW-jével, amikor közlekedési konfliktusba keveredett egy Nissant vezető román állampolgárságú férfival.

A BMW sofőrje egy fegyverrel, vagy annak utánzatával lövést adott le a másik gépjármű irányába, el is találta karosszériáját, de személyi sérülést nem okozott. Ezek után a román férfi lehajtott az autópályáról az M0 felé.

A dabasi rendőrök adatgyűjtést követően azonosították a BMW vezetőjét, akit a rendőrség felkérése alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai március 25-én reggel áporkai otthonában elfogtak. A 45 éves férfi lakcímén tartott kutatás során a rendőrök egy gáz- és riasztófegyvert, lőszerhüvelyeket és lőszereket, valamint egy elemlámpából átalakított tollpisztolyt találtak, utóbbi lőfegyvernek minősül.

A Pest megyei nyomozók közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették a férfit.