Személyi sérüléses közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a tatai járőrök február 28-án délután. Tata és Környe között egy szabálytalan előzési manővert követően egy Peugeot árokba hajtott, és felborult.

Már a helyszínen voltak a rendőrök, amikor egy újabb baleset történt. A várakozó kocsisorban egy személygépkocsi hátulról nekiment az előtte álló járműnek, majd a balesetet okozó autó sofőrje és utasai elszaladtak a helyszínről. A rendőrök azonnal utánuk eredtek, és a közelben el is fogták őket.

Kiderült, hogy a balesetet okozó sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Járművét a megvásárlást követően nem íratta át a saját nevére és biztosítást sem kötött rá, valamint a jármű műszaki érvényessége is lejárt.

A járőrök átvizsgálták a járművet és megállapították, hogy az biztonságos közlekedésre alkalmatlan. Visszapillantó tükrei töröttek, több lámpabúrája is be van törve. A járőrök a sofőrt és három utasát előállították a tatai rendőrkapitányságra. Az autót vezető 24 éves férfi ellen szabálysértési eljárásokat indítottak.