Toyota Corolla Classic néven áprilistól is forgalomban marad a kifutó szedán modell, amelyet párhuzamosan fognak kínálni a frissen érkező, új generációs ötajtós, majd később kombi modellel.

A Classic kizárólag készletről rendelhető, 1,6 literes szívó benzinmotorral. A több felszereltségi szinten elérhető modell induló ára 5 220 000 Ft lesz, ami alufelnire szerelt téli gumiabroncsot is tartalmaz. A Classic modell három szinten (Classic Start, Classic Live és Classic) elérhető, utóbbi digitális klímát, parkolóradarokat és ülésfűtést is tartalmaz.

Limitált olcsó autóként él tovább a régi Corolla 1

Az akciós árat még egy réteg akcióval vonták be, így a Classic Start 4 720 000 Ft-tól indul, a 6,5 milliós listaárú Classic 5,8 millióért vihető el. Ez utóbbi alig 200 ezer forinttal olcsóbb, mint a CH-R crossover induló ára. Mivel a szabadidőjármű bevezetése feltételezhetően rosszat tett a koros szedán eladásainak, vélhetően ebből a csapdából keres kiutat a márka.

Az új generációs Corolla magyarországi ára még nem ismert. A Corolla Classicból mindössze 100 darabot tervez értékesíteni az importőr, a ferdehátú / kombi Aurisszal kapcsolatban nincs értesülésünk hasonló akcióról.