Északnyugat felől érkezett a csapadék, fél hét óta a főváros térségében is esik, de Sopron, Szombathely, Győr, Veszprém és Székesfehérvár környékén is csúszós utakra kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb figyelmeztető előrejelzése szerint “kiemelten a reggeli órákban lehet nagyobb mennyiségű ónos eső: Komárom, Fejér, Pest megyékben (valamint Veszprém és Nógrád egyes részein). Délelőtt északnyugat felől egyre inkább havas esőre, hóra vált a csapadék formája. A dunántúli hegyekben körülbelül 5 centimétert elérő friss hóréteg várható, míg a Vértes-Cserhát tengelyben 5-15 cm tapadó hó is hullhat. Néhány centiméteres olvadó hólepel szinte bárhol kialakulhat az ország területén, legkisebb eséllyel a délkeleti határvidék közelében.”

A 8-as főút 73-as kilométerénél árokba csúszott egy kamion, Herend és Városlőd között korlátozzák a forgalmat. Szintén Veszprém megyében, a 83-as út 2-es kilométerénél árokba csúszott és felborult egy kisteherautó. Az M1-es autópályán a Győr felé vezető oldalon az 55-ös és 56-os km-szelvények között a külső sávot lezárták, írja az Útinform.