A vádlott, egy 42 éves férfi 2017. április 15-én, kora délután a VII. kerület, Alsóerdő soron kereket cserélt a kocsiján az élettársa kíséretében. Amikor az élettárs a kocsi hátsó ajtajához ért, közte és az autó közti szűk helyen hátulról érkezve rolleren elhaladt egy másik férfi.

A rolleres a szűk hely miatt majdnem nekiment a vádlott élettársának, aki ijedtében felkiáltott. A kiáltásra felfigyelt a vádlott, és beszólt a rollerrel továbbmenő férfinak, hogy figyeljen jobban.

A sértett ekkor leszállt a rollerről, a földre tette, és elindult a vádlott irányába. Lökdösődés, dulakodás alakult ki, a vádlott nagy erővel megütötte a rolleres fejét. Az ütés következtében a sértett elesett, fejét az aszfaltba ütötte, és eszméletét vesztette. A vádlott élettársa a mentőket, egy járókelő a rendőrséget értesítette. Eközben a vádlott is a helyszínen maradt, egy pólót tett a sértett feje alá.

A sértett koponyasérülést szenvedett, és a szakszerű orvosi ellátás ellenére, a sérülés következtében kilenc nappal később életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben halált okozó testi sértés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Ennek büntetési tétele nyolc év szabadságvesztés is lehet.