Az autóipar és azon belül az autógyártók szerepe rohamosan alakul át, a cégeknek villámgyorsan kell alkalmazkodniuk a változásokhoz, ha talpon akarnak maradni. Ehhez viszont szükség van arra, hogy helyzetbe hozhassák a fiatal tehetségeket, ezért a Toyota felrúgta jelenlegi cégstruktúráját, és ezzel világszerte több ezer ifjú szakembernek (vagy inkább rajtuk keresztül saját magának) ad lehetőséget.

A Reuters értesülése szerint januárban megszüntetik a Toyota Motor Corporation szervezetén belül az ügyvezető igazgatói posztokat, így a felsővezetés a jelenlegi 55 főről létszáma 22 főre csökken.

Fiatalokat von be a cégvezetésbe a Toyota 1

Tojoda Akio elnök alaposan felforgatja a cég hagyományos működését

Ez persze nem jelenti azt, hogy kirúgnák a rangidős szakembereket: állítólag egy vadonatúj, rugalmasabb igazgatói szintet fog kialakítani a Toyota, ahol a frissen pozíció nélkül maradt felsővezetők mellett a jelenleg alacsonyabb szinteken dolgozó vezetők kaphatnak lehetőséget a bizonyításra. Állítólag akár kétezer embert is érinthet a döntés, köztük sokan alig töltötték be a negyvenet, így a régi hierarchiában még sokáig nem juthattak volna döntéshozó helyzetbe.