A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2018. november 16-án 20 órától november 17-én 3 óráig fokozott közúti ellenőrzést szervezett Budapest területére. Az ellenőrzés egyrészt a budapestiek nyugalmát az éjszakai órákban zavaró, szabálytalan járművezetők kiszűrésére irányult, akik a közlekedésben másokra veszélyt is jelenthetnek, másrészt az általuk használt járművek műszaki állapotának és megfelelőségének vizsgálatát célozta.

Az ellenőrzések során a rendőrök engedély nélküli átalakítás miatt 14 gépkocsi forgalmi engedélyét vették el a helyszínen, ezen belül egy engedély nélküli, személyszállítási szolgáltatást végző limuzinét. Az érintett járművezetőkkel szemben a rendőrség egy esetben helyszíni bírságot szabott ki, illetve szabálysértési eljárást kezdeményezett. Egyéb szabálysértések elkövetése miatt további négy esetben helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrök a város több pontján sebességellenőrzést is végeztek. Ennek során a legnagyobb mért sebesség 165 km/h volt a megengedett 70 km/h helyett. Emiatt, valamint további 99 sebességtúllépés ügyében közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Az ellenőrzés során a Közlekedés Felügyeleti Főosztály ellenőrei két tehergépkocsi vezetőjével szemben a vezetési és pihenőidő szabályainak megszegése miatt közigazgatási eljárást kezdeményeztek.