Encs Fügöd településrészén közlekedett október 6-án 15 óra 40 perkor egy 52 éves helyi nő autójával. A sofőr autója elé egy ötéves kislány szaladt ki az út mentén parkoló gépjármű takarásából. Az asszony megpróbálta elrántani a kormányt, de az ütközést már nem tudta elkerülni.

A balesetet követően a sofőr a helyszínen megállt, és kiszállt gépjárművéből. Több helybeli a gyermek segítségére sietett, míg többen az asszonyt kezdték hibáztatni a történtekért. Két férfi bántalmazta a nőt, valamint az autóját is megrongálták.

A helyszínre néhány percen belül kiérkező rendőrök a dühös helybelieket megnyugtatták, a gépjárművet kormányzó hölgyet a szolgálati autójukba ültették, a mentőszolgálat munkatársai pedig kórházba szállították a súlyos sérülést szenvedett gyermeket.

A rendőrök a sofőrt ért bántalmazással összefüggésben egy 19 és egy 27 éves helyi férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként rongálás vétség, valamint garázdaság és testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették.